O dogodku

Festival celostnega zdravja je do sedaj temeljil na področjih tradicionalnih metod in tehnik zdravljenja. Beseda DAO predstavlja pot in izhaja iz kitajske tradicionalne medicine, črke YAH pa predstavljajo jogo, Ayurvedo in homeopatijo. V letošnjem letu smo k festivalu pristopili obširnejše. 6. Festival celostnega zdravja tako temelji na alternativni medicini, ki predstavlja vzporedno obliko zdravljenja. Gre za priznano in uveljavljeno medicino, holističnega značaja, ki temelji na ponovni vzpostavitvi ravnovesja z zdravljenjem telesa, uma, čustev in duše. S tem združuje skupek različnih področij, ki nam povečajo vsakdanjo kvaliteto našega življenja. Pridobimo tudi vpogled, kako pomembno je vračanje k materi naravi in pomembnost zavedanja naše duhovnosti in energij, ki nas obdajajo.


29.9 - 1.10 2021


9:00 - 18:00


Cankarjev dom, Ljubljana

Zakaj Festival celostnega zdravja?

HITER TEMPO ŽIVLJENJA

Pester življenjski slog od nas zahteva nemogoče.
Zato si postavite prioritete.

STRES NA DELOVNEM MESTU

Ste izčrpani?
Postavite svoje meje.
Ste preobremenjeni?

Naredite premor
in kvalitetno razporedite svoj čas.Kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

Izstopite iz vrtinca napornega življenja in si napolnite baterije.

Kako se umiriti?

Dovolite si postaviti sebe na prvo mesto in odkrijte svoj notranji mir.

Življenje v ravnovesju

Se vam zdi to nemogoče? Poiščite ključ do harmonije.


Zastopana področja

Festival je razdeljen po petih velikih skupinah, saj le tako zajema obširen spekter vseh možnosti zdravljenja, ki vam jih želimo predstaviti.

Alternativne tradicionalne oblike zdravljenja
Predstavljajo najstarejše veščine zdravljenja, med najbolj poznanimi sta to tradicionalna kitajska medicina in Ayurveda

Alternativno zdravljenje z biološkim delovanjem
Poudarek je na uporabi naravnih snovi, ki jih pridobimo iz rastlin, v telo pa jih vnesemo zaradi izboljšanja biološkega sistema. Pod to lahko štejemo razne vitamine, prehranska dopolnila, prehrano, zeliščarstvo, naravno kozmetiko, torej dejavnike, ki so pomembni za celostno zdravje.

Alternativno poseganje v dušo in telo
Usmerjeno k posamezniku, z namenom pridobivanja motivacije, začetkom pozitivnega mišljenja in okrepitve ter pripravljenosti na življenje. Pod to spadajo meditacije, zvočna terapija, sprostitvene tehnike, ples, afirmacije, itd.Alternativno zdravljenje z manipulacijo
Gre za poznane tehnike, ki jih uporabljamo v vsakdanu, temeljijo na našem gibanju, a jih jemljemo za samoumevne. Pod to spadajo masaže, manualna terapija in medicina, kiropraktika, tai chi chuan, osteopatija, itd.


Alternativno zdravljenje z energijami
Za ponovno vzpostavitev ravnovesja v telesu in naše zdravljenje pa nam pomaga tudi energija, ki je ključen dejavnik za naše delovanje, saj temelji na energetskem polju posameznika. V to področje vključujemo Reiki, bioenergijo, magnetoterapijo, kristaloterapijo, theta healing, zvočno terapijo, aromaterapijo, aura-somo, EFT, itd.
X